Baten over floden till Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento!

Just nu ar vi i Montevideo och det ar mandag, men vi har varit med om mycket sen i tisdags da vi bloggade senast. Nar vi for en vecka sen satt pa internetcaféet i Buenos Aires kollade vi batbiljetter, bara for skojs skull, for att veta ungefar vad det skulle kosta till Colonia. Klockan elva skulle var hyresvard komma for att inspektera lagenheten, men vi insag att klockan halv tio fanns en billig langsam bat och klockan 12:30 gick en dyr snabbat. Med akta backpackertank, dar ekonomin alltid gar forst, bestamde vi oss for att dela upp gruppen. Linnea, Julia och Sofia gick upp i ottan for att ta den billiga baten medans Ingrid och Jennifer stannade kvar i lagenheten for att mota hyresvarden (och dolja den trasiga glashyllan). Jennifer blev dessutom tvungen att aka till svenska ambassaden for att hamta sitt nya bankkort som skickats fran Sverige och kommit fram PRECIS den dagen vi skulle aka fran Buenos Aires.
Na, sa Linnea, Julia och Sofia tog sig till hamnen i Puerto Madero. Till skillnad fran det varma, soliga vadret som varit i Buenos Aires under manadens gang sa var det kallt och blasigt á la Viña del Mar i Chile. Sjalvklart, eftersom att vi skulle resa den har dagen, sa hade blasten stallt till det for battrafiken och varan bat var fyra timmar forsenad. Kladda i sma minishorts och t-shirtar huttrade vi omkring pa batterminalen.
Nar klockan borjade narma sig ettsnaret och det var dags for ombordstigning sa hordes ett bekant: "Men dar ar ju dom!!!" Jennifer och Ingrid hade sallat sig till gruppen och allt var bra. Forutom att biljetterna de skulle kopa hade kopts upp av forsenade resenarer och de blev tvungna att kopa svindyra forsta klass-biljetter. Ekonomin gick at fanders, som vanligt. Och detta skulle bara till att fortsatta.



Naval, batresan gick otroligt snabbt. Pa bara en timme var vi over i Colonia del Sacramento, dar vattnet fran Rio de la Plata var brunt som avloppsvatten. Jennifer och Ingrid reste i forsta klass men vi andra vanliga manniskor akte med allmanheten.
Vi tog in pa hostel El Viajero och bestamde oss for att ga och vaxla pengar. Nagon i receptionen namnde nagot om att den argentinska peson var "skit vard" men vi tankte val inte mer pa det, forran vi kom till vaxlingskontoret. Da Jennifer och Ingrid lyckades dolja glashyllan pa ett bra satt fick vi tillbaks hela var deposition fran lagenheten, vilket medforde att vi hade valdigt mycket argentinska pesos med oss till Uruguay. Jennifer skulle vaxla in motsvarande 1600 SEK i Arg. pesos och fick tillbaka Uru. pesos vart 1200 SEK. Alltsa, nagonting, antagligen en blandning av Arg. pesons dalighet och vaxlingsavgifter at upp 25% av vara surt forvarvade slantar. HJALP! Vi ar backpackers, det har far inte handa! Vi var ledsna och bestamde oss for att bli valdigt ekonomiska och nu leva som backpackers, fullt ut. Vi gick och planerade det nya levernet pa en restaurang i det mest turistiga kvarteret i Colonia. Ja, ni ser...



Har star Sofia och Linnea med var portvakt Omar i Buenos Aires. Han var snall och tog hand om oss som en pappa.




Vattnet i Colonia del Sacramento ar brunt och fult


Trotta tjejer vantar pa forsenad Buquebusbat 

Colonia del Sacramento star med pa UNESCO:s varldarvslista och ar en mysig liten stad. Det kanns som Uruguays svar pa Visby med alla laga sma hus, rosor och en ringmur. Vi sov dar en natt och turistade lite dagen efter, men en dag racker och vi tog en buss klockan fyra for att aka till huvudstaden Montevideo.



Man kan saga att den Argentinska och den Uruguayska kulturen ar ganska lik varandra och Fernet, mate och dulce de leche ar nagot som bada lander verkligen gillar. Nar vi kom till Uruguay hade vi vant oss vid bade Fernet och mate och till och med borjat gilla det, men dulcen var fortfarande for sot. Men nar vi fick in en flan con dulce de leche pa restaurang El Patrimonio i Colonia insag vi storheten med dulce. Mjau.

Okej, det har var del 1 om Colonia del Sacramento. Helgen i Montevideo och La Pedrera kommer om sisadar en timme. Hall ut!

/ Las Gringas


Kommentarer
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianerna !

Kul att höra ifrån er igen. Det verkar som om ni funnit era reserutiner, det händer alltid något och det verkar att ordna sig för er i alla lägen.Här i norr har vi en grön dec.så här långt. Vi längtar efter fler rese och matberättelser. Julia din julklapp kommer att som vanligt skickas till Sumpan. Puss och kram från oss i L-tjärn

2011-12-05 @ 20:22:21
Postat av: Mormor Lena

Julia!

Jag vill också ha en flan con dulco de leche, jag kan väl åtminstone få recept på den?

Första snön kom idag. Den låg kvar i 10 min, sedan borta men det här är bara början....

Och som vanligt ligger din julklapp kvar här i Munka.Men gissa gärna vad du får.

Oj, vilka upplevelser! Så härliga naturskildringar, mer sådant,tack. Jag kan se dig gå omkring hemma i stan med termos och mate.

Nu är mormor schnuffi schnuffi. Nattkram!

2011-12-05 @ 23:29:40
URL: http://lasgringas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0