Iguazu och Florianopolis

Fran Porto Alegre, som var en relativt trakig stad, tog vi bussen sjutton hemska timmar till Foz do Iguacu. Vi sov en natt pa hostel och pa morgonen dagen efter akte vi till fallen. Vi hade nog forvantat oss mer naturreservat an gigantisk turistpark, men det var ordentligt haftigt. Men, for vissa av oss tog det lite udden av upplevelsen att trangas med fotograferande turister om de utgangspunkter med bast fotovinkel.Vi sag fallen fran den brasilianska sidan, men det finns en argentinsk och paraguaysk ocksa. Fran den brasilianska ser man fallen framifran och kan ga ut pa en brygga langs ett stup, kallat Devil´s Throat. Vi tankte ta en bat nere bland fallen, som folk gjort pa den argentinska sidan, men det skulle kosta oss runt 600 kronor sa vi skippade det. Kanske dumt, tydligen ska den upplevelsen vara fantastisk.

Nar vi var klara sa tog vi bussen mot Florianopolis. Det var annu varre an resan innan och det tog totalt 21 timmar att komma fram. Julia blev magsjuk och det hande nagot konstigt med bussen klockan 4 pa morgonen sa att vi tvingades byta buss. Galenskap.

Men nu ar vi framme i Florianopolis och det helt fantastiskt. Paradiset pa jorden.

Mer om Florianopolis kommer snart. Love

Kommentarer
Postat av: Malin

sluta snåla och upplev ;) Hoppas Julia mår bättre!!!! Saknar er mina pullor!!! Imorgon är det julafton så vi jobbar bara till fem idag och imorgon är det stängt! Annars inget nytt på fronten!GOD JUL! Pussisar Malin och Angelica!!

2011-12-23 @ 09:26:11
Postat av: Mormor Lena

GOD JUL på er alla!

Saknar dej, Julia men vet att du snart är hemma på svensk mark. Hoppas du blivit av med magsjukan för det är bara skit och ta helst inte med den hem.

Julafton idag firar vi med Peos döttrar och syster och traditionell julmat. På annadag jul kommer varbergare ner och då äter vi "vanlig" middag. Blir det någon liten sillabit och skinka till dej/er ,tror du?

Ha de så bra som du/ni kan ha det. Julkram....

Mormor i stugan i Skåne där Peo också bor, han hälsar.

2011-12-24 @ 00:31:10
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia!

Ni valde rätt sida av fallen,säger de som varit på alla tr sidorna. Tråkigt med magsjuka, du har säkert rätt piller för att återställa magen annars finns det apotek som vet.Vekligen fina bilder ni har skickat, mera av den varan så att vi kan drömma. Julia du coh Julianerna ska en bra och god julafton i den härliga värmen.

Med vintriga hälsningar från oss i L-tjärn. Puss och kram från morfar

2011-12-24 @ 13:18:29
Postat av: Mamma P

God jul! Det saknas ett barn här hemma vid vår gran.

/ Piah

2011-12-24 @ 21:36:41
Postat av: Lena, Lovisa och Saga.

Ni tycks ha haft tillräckligt vassa armbågar :-) Fantastiska bilder !!! Vi är i Östersund över jul och ägnar oss bland annat åt att åka längdskidor. Vårt jordklot har många vackra platser att erbjuda. Kram på er allihop!

Linnea - mormor och hela familjen Ericson hälsar!

2011-12-26 @ 04:18:06
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianerna!

Jag vet att Julia och Sofia har kommit hem till Sverige. Vill tacka er för härliga reseberättelser vackra bilder, berättelser om olika lokala mat- rätter och andra kulinariska måltider, händelser som ni råkat ut för. Varje dag har man varit inne på bloggen och kollat, så detta får bli mitt avslut av kommentarer. Tack ännu en gång för en härlig tid, lycka till på resan ni Julianer som är kvar på resande fot och ni som har kommit hem för att starta en ny resa med studier.// Julias morfar

2012-01-18 @ 21:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0