Fem gringas ar fler an fyra biljetter

Som Jennifer precis skrev till sin kusin:
Det har har varit den skitigaste skitdagen hittils. Dock lite komisk sa har i efterhand.

Vi har haft en bra helg och i onsdags gick vi tillbaks till Kika, dar vi egentligen var VIP men inte fick den behandlingen. Agaren som lovat oss champagne och skulle slappa in oss forsvann mystiskt.
Pa klubben larde vi kanna nagra israeler. Av en slump traffade vi dom dagen efter i mataffaren och dom upplyste oss om fotbollsmatchen som skulle aga rum idag, Argentina-Bolivia.
Det kunde val vara kul tankte vi och dom hade tydligen biljetter, dock bara fyra, pa sitt hostel men vi foljde glada i hagen efter.

Uppe pa rummet betalade vi halften av biljetterna (250 pesos styck, vi trodde att det har var ett kap da vi hort att biljetter brukar kosta mellan 300-400 pesos.)

Imorse klockan nio skulle rormokaren komma, da en av vara toaletter gav upp andra dagen. Julia tog sitt ansvar och gick upp i tid for att kunna oppna. Klockan halv tio hade han annu ej dykt upp och Julia lag halvdod och rosenrasande i soffan.
Varldens mysigaste och trevligaste tjej kan med fel start pa dagen forvandlas till ett monster. Nar klockan var halv elva hade roris fortfarande inte dykt upp och vi hade brattom till ett mote pa var nya spanskaskola, sa vi drog.
Det tog langre tid an vi trott, det var varmt, det var manga trappor och vi hade brattom till israelerna.

Mitt upp i all stress haver sur-Julia ur sig att hon "Fan inte vill se den har matchen" och berattar att hon mycket hellre hade velat se en Boca Juniors-match. Lite sent pakommet, hon fick langa fram sina pengar och Linnea, Jennifer och Ingrid gick for att kopa en femte biljett med hjalp av israelerna.
Dom hade ingen, men dom fick resten av pengarna vi var skyldiga dom och vi bestamde tid for att motas upp och aka till stadion.

Men. Israelerna dok inte upp och vi fick en halvtimme sena springa ivag till tunnelbanan sjalva.
Efter att ha akt femton stationer samt gatt femton kvarter till hittade vi stadion River Plate. Vi hittade ratt, men ingen salde ratt biljetter. Vi blev informerade om att forsaljningsstallet lag tio kvarter bort och efter att ha tryckt i sig en chorripan hoppade Julia, Sofia och Linnea in i en taxi for att komma over den sista biljetten.

Vi mottes av en gigantisk kö. Av nagon anledning trodde vi att kon skulle vara i stil med kanske en stressig dag pa McDonalds, men det har var snarare som att Ica hade en kassa oppen dagen innan julafton. Kaos.
Julia gick fram for att hora sig for om nagon mojligtvis hade lust att kopa en biljett at oss, hon kom tillbaks med information om att vi stallt oss i helt fel ko. Bra, tankte vi, den andra kanske gar snabbare. Gissa vad? Den var dubbelt sa lang.
Men, det var bara att bita i det sura applet och stalla sig langst bak i kon och vanta. Och vanta. Och vanta.
Nar vi stod i kon blev vi medvetna om att vara platser var mitt i klacken, en man skrattade och sa "Hah! Ni kommer fa sta med galningarna!"
Med vara foraldrars varnande ord ringande i oronen fnissade vi naivt och tankte: "Oj, vad busiga vi ar."Efter fyrtio minuters koande spred sig ryktet att klackbiljetterna var slut. Dags for plan B. Som vi inte kande till an.
Vi diskuterade vara mojligheter och kom fram till att basta alternativet var att salja vara biljetter och kopa nya pa en annan laktare. Nu var det ju sahar att efter att ha studerat biljetterna sag vi att priset var 70 pesos styck. Vi hade betalat 250 pesos var och dom nya vi skulle kopa kostade 190 pesos. Enkel matte=Om vi inte fick dom salda for 250 pesos skulle vi ga back.
Men, vi hade inget val. Vi ville sitta tillsammans.
Linnea och Julia borjade rora sig bakat i kon for att hitta nagon otalig argentinare. Det lyckades dom med efter fem meter, en pappa och hans son kopte en varsin men for 150 styck. 200 pesos back, aj aj, backpackerbudget.
Med tva biljetter kvar hittade vi tva nya kopare i tva argentinare bredvid oss. Precis nar Julias fingertoppar nuddade hans 300 pesos ryckte han tillbaks sedlarna och sa "App, app, app!"
"Vafalls?" tankte vi. Han stod och synade platserna pa biljetten och efter nagra nervosa sekunder utbrast han: "Det har ar ju Bolivias klack!"
Foljande minut haglade skrattsalvorna i kon och man kunde snappa upp utrop som: "Stackars Gringas!"

Vi hade blivit fatalt, hansynslost, genomdjupt grundlurade. Plan C = Hitta tva bolivianer i en ko full med argentinatrojor.
Trot eller ej, Julia hittade tva man i grona trojor och gick fram och fragade: "Ey, gron troja, ar du fran Bolivia?" Det var dom och vi fick de tva sista biljetterna salda for 150 pesos styck. Bra! Vi gick bara back 400 pesos.
Julia och Linnea gick glada i hagen tillbaks till Sofia i kon for att kopa fem nya biljetter for 190 pesos styck. Det bor tillaggas att klockan var kvart i fem och matchen skulle starta prick och kon rorde sig i snigelfart framat.
Vi ma vara losers men vi ar fanimej fighters, sa vi stannade kvar. Plotsligt droppar halva kon av i olika klungor och allt borjade ga snabbare. Bra, vi skulle hinna till avspark.
Men, sen nadde ryktet aven oss. Biljetterna kostade nu 450 pesos vilket ar lika med tre dagsbudgetar. Plan D: Kasta in handduken.Vi fick se oss besegrade av bade Argentina och Bolivia och gick molokna med tomma hander tillbaks till Ingrid och Jennifer. Under de har tva timmarna hade dom tva malat upp egna mardromsscenarier om kidnappade gringas, ranade gringas och lurade gringas. Det sista stamde ju.

Det enda positiva ar att vi trots allt fick Boliviabiljetterna salda, den argentinska pappan och sonen hann inte upptacka vilken klack det rorde sig om och Julia far till slut ga pa sin Boca-match nasta sondag. Dock bokad genom ett hostel denna gang.
Vi lar oss av vara misstag.

Tack och hej nu ska vi hem till var trasiga toalett!

Muak!

Kommentarer
Postat av: Mamma Lena Li

Hahaha vilken story!!!! Hoppas det gick bättre med toaletten än fotbollen ;-) Och de där israelerna skulle man ju vilja ge en rejäl uppsträckning!!! Men som sagt - ni lärde er något ....

Kramar

2011-11-12 @ 08:50:12
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianer!

Som "gammal" säkerhetschef är berättelsen som hämtad direkt ur en instruktionsbok om hur man (kan)-bli'r lurad. Ett tips! betala aldrig före leverans. "Man kan inte lita på någon längre sa Igelkotten, när han klev av från rotborsten" Onäkligen en härlig berättelse.

Puss och kram från morfar

2011-11-12 @ 11:50:36
Postat av: Mamma H

Hej på er alla goa glada tjejer :-) åhh jag vill också gå på fotboll på en gigantisk arena, öva på lite kampsånger inför matchen! Har suttit och fnissat högt åt era senaste inlägg då jag fått läsa ikapp lite eftersom jag o Hanna semestrat från allt vad teknik heter :-)då man vaknade till nollgradigt idag så blir inte saknaden efter sol o upplevelser direkt mindre av att läsa er underbara reseblogg.Kan Julia bli sur??? Det kan jag inte tro.. Sköt om er, bamsekramar fån oss!

2011-11-12 @ 13:45:09
Postat av: Anna W

Hej! Låter som att ni för det mesta har det bra! :) synd att ni blev så lurade... :'( Alla på jobbet hälsar till dig jättemycket linnea och just nu har vi läger med franc gruppen och vi saknar diiig!Vi ses när du kommer hem!! <3

2011-11-12 @ 22:15:31
Postat av: Mamma Susanne

Las Gringas!Tråkigt för er men det blev en väldigt underhållande historia för alla era läsare:-) Hoppas att det var första och sista gången ni blir lurade.

Var på båt- och matmässan igår, provade flera goda viner från er resrutt.Kramar Lasse o Susanne

2011-11-13 @ 11:57:48
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Mormor Lena

Ja, inte behöver man köpa underhållningslektyr så länge las gringas är på resande fot. Av de tråkiga erfarenheter ni gjorde, lärde ni er säkert något också,bättre rådlös osv....

Jag är nyss hemkommen från Stord till den skånska myllan. Veckan där har varit härlig med mycket tårta, raska turer i kuperad terräng och fint umgänge med familjen Toft.

På onsdag kväll kommer Max och det blir härligt att vara med honom. Kanske kommer Stina också eller vi åker till Varberg.Alla flyger och far.Kommer ni att vara bofasta ett tag nu?

Ha det bra nu och undvik att gå på benknäckarmatcher. Det är båttre ni äter upp pengarna istället.

Kram från mormor Lena

2011-11-13 @ 23:57:35
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Göran

Och du gnäller över Bajen-klacken!

2011-11-14 @ 19:10:00
Postat av: Mamma P

Nää, vilken skitdag! Ens egna små bekymmer känns plötsligt futtiga.

2011-11-14 @ 20:17:38
Postat av: moster Mia

Hej Julia!

Bättre sent än aldrig, nu har jag äntligen "hittat" eran blogg. Jag gillar ert fotbollsäventyr.Hoppas ni mår bra. I Vbg är allt bara bra. Vi har storbesök här, lillebror Max. Trevligt!

Ha det fortsatt bra! Alla hälsar :)

Kramar Mia

2011-11-17 @ 20:45:20
URL: http://lasgringas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0