Antligen mat!

Efter mer an en vecka av matbesvikelser sa gav vi upp Chiles matkultur for att aterupptacka det japanska och italienska koket. Det borjade med att argentinaren Raúl foreslog att vi skulle bestalla sushi till hostelet. Trotta som vi var, efter nattens aventyr, foll vi for idén och det skulle vi inte fa angra! Upp ur de vita take away-pasarna kom den japanska drommen med alla tankbara sorters sushi som man inte provar pa hemma. Vad sags om en rulle med bland annat philadelphiaost och mandel? Gott var det.
Godare sushi har aldrig smakats, Fakuro i Viña del Mar.
Vet inte riktigt hur jag ska forklara den har bilden... Sofia och Linnea forsvann och kom tillbaks med det har.
Sofia ligger som en cashewnot och solar pa hostelgarden. Yannick och tjejerna i mer neutrala poser.

Igar kvall var vi ute pa en klubb och traffade en trevlig chilenska vid namn Nicol. Argentinaren Raúl och belgaren Yannick fran hostelet foljde med, efter att de vunnit en stor summa pengar. Tur for oss, vi fick varan utekvall betald! Det var roligt att hanga med en chilenska, av nagon anledning ar det alltid killar som kommer fram och pratar med en..
Nicole, Sofia, Linnea och Ingrid. De tva sistnamnda i nya Alpacakoftor.
Pa en bar gick en man forbi med det har - vitt vin med glass. Det var inte speciellt gott...
Efter att vi atit sushi gick vi ut pa stan for att hamta var tvatt pa ett tvatteri. Det luktade gott och vi sag fram emot att fa satta pa oss rena klader som luktar gott. Gott luktade dom men rent var det inte. Mer vill ni inte veta.

Efter att ha vandrat omkring i Valparaísos berg, efter en karneval som inte fanns, tog vi bussen hem till Viña del Mar. Vi hade hela dagen langtat efter var "Asado" (Barbeque), mestadels pa grund av de isande vindarna fran soder, men nar vi kom hem var den installd. Som alltid nar matplaner gar i kras fick det bli pizza. Gigantiskt och gott var de, toppar matlistan tillsammans med sushin.
Raúl viker en pappersros till en vacker servitris pa pizzerian.
Galet god pizza pa Pepes.

Det ar svinkallt har nar inte solen ar framme, Linnea ligger just nu och sover i sin Alpacatroja. Fast det ar ju trots allt bara borjan pa varen.
Iskalla tjejer kampar mot nattens kyla.

Imorgon ska vi tillbaks till Santiago for att om tre dagar aka till Mendoza.
Godnatt!
/ Las Gringas

Kommentarer
Postat av: Mamma P

Hej Gringas, synd på asadon. Var det nån officiell angelägenhet eller var det hemma hos någon? Snygga alpackakoftor. Luddar dom av sig? Hur många bor i Santiago och hur många bor i Valparaiso resp. Mendoza?Frågor, frågor. Orkar inte slå upp allt och skulle gärna bli lite allmänbildad på Chile.

2011-10-09 @ 14:26:16
Postat av: Mamma Susanne

Hej tjejer!Skönt att ni äntligen fick något att äta som ni gillar. Det har varit vädligt myckeet fokus på mat, är det någon slags dimmridå:-)........

Skämt åsido, håller med mamma P, finns mycket jag skulle vilja veta men är liksom mamma P lite bekväm. Vill gärna ha det serverat på er blogg.

Koftorna verkar "najs", är det bara Linnea och Ingrid som införskaffat dessa?

Ikväll har Lasse och jag också ätit sushi, men från Sushi King, Sturegatn i Sumpan. Inte helt fel, men skulle gärna bytt med er. När åker ni till Mendoza, onsdag eller? Kom hem med lite bra tips på goda viner! Kramar till er mamma Susanne

2011-10-09 @ 20:59:36
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Mormor Lena

Maten är ju halva födan men frukt är ju också gott. Borde vara bra utbud i detta land så pass på att frossa på frukt och grönt.

Allt väl i Munka med omnejd. Härlig höstdag igår men nattfrosten närmar sig.

Kram till er från mormor Lena. Undrar om jag träffat dina reskompisar?

2011-10-10 @ 10:37:57
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Morfar Tor

Hej Julianer!

Jag tror snart som mamma Susanne det verkar vara dimridåer av mat och mat. Gör Ni inte något annat än äter. Lite reseskildringar vore kul för oss "Nordbor" som snart har snön fallande.Ha en bra fortsättning på resan.

Puss och kram från morfar

2011-10-11 @ 09:57:44
Postat av: H Lilja

Hej Tjejer, ni verkar ha det toppen, vill bara skriva att det är dagens höjdpunkt att läsa er blogg. Kram till Jennifer M från Helene i Solna

2011-10-12 @ 11:56:24
Postat av: Jennifer

Hej Helene! Vad kul att hora :) Vi forsoker uppdatera den sa gott vi kan. Kram till er alla i Solna

2011-10-13 @ 17:25:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0