Mendoza

Hola caracola!

Mendoza ar en trevlig stad att strova runt i och vi bor pa den basta och livligaste gatan. Vi har varit har i fyra dagar och nu har varmen antligen hittat oss. Idag slappade vi vid poolen pa hostelet (som Julia spenderade en halvtimme at att forsoka rensa, resultatet blev sadar.) Vi badade ej, men vi borjar bli bruna!Man marker att manniskor ar mer avslappnade har. Mellan klockan ett och fem har Mendoza sin heliga siesta, alla gar hem fran jobbet och gatorna gapar tomma. Bara att hitta det har internetcaféet tog oss en och en halvtimme. Siesta pa en sondag ar inte bra da man ska utratta arenden.
Iforrgar tog vi bussen upp till bergen. Pa biljetten stod det att bussen skulle komma mellan sju och halv atta, sa klockan sju stod vi fullt utrustade for bergskyla och vantade pa bussen. Tva bussar kom och akte, utan varat namn pa listan. Vi var arga och svor over den den respektlosa tidsuppfattningen. Bussen kom klockan atta och tog oss pa en guidad tur genom Anderna runt Mendoza. Det var otroligt vackert och iskallt.
Sofia och Linnea kopte fler alpackatrojor pa en marknad mitt ute i intet.

Inkabron som den kallas bestar av sulfater eller sulfiter och ar bildad av naturen.

Fran bussfonstret.

Vi slapptes av utanfor Itaka, vart hostel, strax efter sju pa kvallen da vi direkt borjade gora oss iordning for asado, grillfest, pa vart grannhostel. Kottet var helt fantastiskt och otroligt nog aven Ingrids grillade vegomat.
Det var ett langbord med manniskor fran hela varlden som en doktor och en filosof fran Tyskland, en argentinsk ingenjor som har pluggat pa KTH i Stockholm, en gift australiensare och nagra tavlingslystna britter.
Direkt efter maten drog britterna igang tavlingar mellan Europa och Sydamerika. Grenarna bestod av armbrytning och flip-a-cupstaffett.
Julia blev utmanad av en argentinska i armbrytning. Sofia och Linnea var forst radda for tjejen hade ordentliga biceps och de befarade att Julia skulle bli mos samt forlora for team Europe. Men istallet for att halla for ogonen sa skrek dom for full hals och Julia samlade alla sina krafter och lyckades tillslut vinna over argentinskan. Viking!

Asado ar himmelriket.

Fordrink innan asado

Julia hamnade naturligtvis i team Sydamerika, annars var alla pa sin ratta plats.

I Mendoza ligger Sydamerikas storsta park Parque de General San Martin. San Martin var en general i Argentina som kampade mot Spanien for att ge sjalvstandighet at Peru och Chile. Under var bergstur fick vi se monument fran slag som utspelats bland bergen.
Igar vandrade vi runt i parken dar det fanns en otroligt vacker konstgjord sjo med mysiga caféer runt om.

Parkhang.

Efter parken lagade vi tonfisksallad pa hostelet och deltog i en av manga vinkvallar pa hostelet. Los mendocinos, invanarna i Mendoza, ar valdigt stolta over sitt vin. Med all ratt, var favorit Malbec ar mycket gott och anvands aven flitigt i matlagningen har. Mendoza ar den region som producerar mest vin i hela Sydamerika.

Vi hoppas att nasta inlagg inte drojer lika lange, internet har legat nere pa varat hostel.

Vi saknar er alla! Fast. Vi vill inte aka hem.

Stor puss fran Las Gringas

Ps. Ingrid sag precis en kackerlacka pa internetcaféet. Nu kommer krypnojan tillbaka.

Har kommer en film fran restaurangen i Santiago! Chili i Chile hehe.


Kommentarer
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianerna !

Mendoza verkar vara en trevlig stad.Fina bilder med reseskildring och maten verkar vara lika god som vanligt. Här har vi vackert höstväder och kylan på nätterna närmar sig -strecket. Var rädda om Er!

Puss och kram från Mofar o Marianne

2011-10-17 @ 10:16:42
Postat av: Mamma Susanne

La Gringas!Vad härligt det ser ut och låter med värme, sol, asado, gott vin från Mendoza! Här hemma är det kallt, hösten är här och det känns som en evighet sen grillkvällarna i somras. Chili i Chile....men Sofia, skölj ner med vatten nästa gång:-) Julia, bra att du håller den svenska fanan högt....eller var det den argentiska:-)

Kramar från oss

2011-10-17 @ 21:27:45
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Mormor Lena

Tack Julia för vykortet som kom i dag, det var postat 5 okt. så det var hyfsat snabbt.

Vilka tempskillnader ni utsätts för. Svårt att klä sig rätt förstår jag. Men det innebär troligen att ni köper nya lamatröjor i var by. Ull är bra i såväl varmt som kyligt klimat. Och pappas shorts är väl helrätt? Är packningen tung?

Inte visste jag att du var sååå stark att du klådde argentinska tjejer. Var rädd om dig/ er.

Långväga klem från mormor Lena

2011-10-19 @ 23:05:12
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Morfar Tor

Julia ! Stort tack till dig för att du tänker på oss med att skicka ett vykort.Det verkar vara stora temp.skillnader men Du och de andra Julianerna lär ha Lamaull i tröjorna.Har Ni kollat så att Ni inte har blivit smittade av "Lamasjukan"? Man kan själv upptäcka smittan om man börjar spotta !! Puss och kram till Dig och Julianerna från Morfar

2011-10-20 @ 19:00:53
Postat av: Maxkungen Daman

Tjena allihopa de e Maxkungen här.

De verkar va väldigt nice där borta jag vill oxå bada i pool -.-

Julia jag tror att ja har växt om dig nu är 163,5 CM LÅNG!!!!!!!

Väntar spänt här hemma på en mätning mellan oss två :D

Hoppas ni har det bra (vilket ni verkar ha).Hej då//MKC

2011-10-21 @ 19:35:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0