Regn och val i Córdoba

Che! Boludo!

Idag har det varit val har i Argentina och den redan sittande socialdemokratiska presidenten Cristina Fernandez de Kirschner och partiet Frente para la Victoria vann med mer an 50 procent av rosterna.
Vi kom nyss hem fran en mysig marknad och pa vagen hem firade manniskor pa gatorna med trummor, flaggor och sang.De senaste dagarna har det regnat har i Córdoba och pa grund av valet har det mesta varit stangt over helgen.
Valdeltagandet har ar obligatoriskt och efter klockan sex dagen innan valet ar alkoholservering forbjuden. Rolig lordagkvall.
Uteblivet rostande straffas med boter och enligt varan hostelagare aven med anmarkningar i passet.

Vi agnade gardagen at att ga pa bio och spela spel. Filmen hette Identidad Secreta (Abduction). Se den inte, aven fast
var egna Mikael Nyqvist har en roll i filmen. Han spelar ond, rysk brottsling.
Under gardagen blev det ocksa en hel del vegetarisk mat till Ingrids ara. Vi borjade med att ata lunchbuffé pa Verde siempre Verde dar man betalade maten kilovis.
Det blev dyrt och for nagra av oss los blodiga biffar med sin franvaro.
Kvallens vegetariska ratter lagades av senegalesen Abdu pa hostelet. Han ar kompis till mannen som ager vart hostel Baluch och hans mat var mycket god. Denne man raddade aven oss fran vitt brod imorse.Vid frukosten dagen innan hade hostelagaren sett oss sitta och peta i luftigt omatiga frallor och sockriga wienerbrod och fragat vad man ater till frukost i Sverige.
I mun pa varandra skrek vi uppspelta:
GROT! YOGHURT! MÜSLI! LINGONGROVA! AGG!

Efter vi hade lugnat ner oss sammanfattade vi oss med ett ord: Fullkorn.
Var snalla  vard ringde da till Abdu som bakade ett gott fullkornsbrod med notter och russin i. Det var gott.

Idag har vi varit pa guidad tur genom Córdoba i en turistbuss sponsrad av McDonalds. Vi fick tyvarr ingen hamburgare pa kopet, men vi fick daremot se mer av staden och upptackte att det finns mycket mysigare
omraden an det vi bor i nu, sa imorgon ska vi flytta!
Linnea var efter turen lycklig da hon antligen lyckats fa med oss till en kyrka - Jesuskyrkan. Det var det vart, for oj vad fin den var.


Kyrkan hade tva torn varav det ena inte var fardigbyggt. Detta ska symbolisera manniskans ofullstandighet jamfort med gud, nagot som den katolska kyrkan star fast vid.

I brist pa kott under de senaste dagarna sa ska vi imorgon ata billig Chorripan(argentinsk korvmacka) till lunch och Döner Kebab(kebab) till middag.
Vad Ingrid anser om detta tar vi ingen hansyn till.
Nu ska vi sova!

Guds frid
/ Las Gringas

Ps.
Jennifer hade valdigt trakigt en regnig eftermiddag nar vi andra spelade monopol. Hon bestamde sig for att utsatta oss for ett det hon kallade "superlitet megaprank". Hon gick ivag och kom tillbaks med en pillimarisk min.
Idag hittade vi foljande foto pa Julias kamera. Se och njut!
Det har, Jennifer, var ett superlitet megaprank tillbaks till dig.
Ds.


Kommentarer
Postat av: Mamma H

Hahahah, var det ditt finaste Jennifer? Så söööt! Vad livet låter jobbigt för er :-)vilka härliga människor ni träffar på, blir lite avis.....Ta väl hand om er, kram kram från Sumpan

2011-10-25 @ 17:22:19
Postat av: Lena L

Hej hopp ! Alltid lika roligt att höra hur ni har det :-) Lovisa sprang nyss iväg på musikalen Hair med sina kompisar. Saga kollar på Buskul på nätet och vi har nyss ätit middag tillsammans i HS. Det där med att kyrkans ej färdigställda torn skulle symbolisera människans ofullkomlighet låter som en efterhandskonstruktion i våra öron. Vi tror mer på symboliken "inga pengar kvar" eller helt enkelt pank och fågelfri. Puss puss på er alla fina tjejer och ta hand om er!

2011-10-25 @ 19:10:25
Postat av: Malin G

Det är härligt att man får en sydamerikansk historia lektion varje gång man kikar in här!! i like, fan vad bra ni har det tjejer ta vara på tiden snart sitter ni hemma och surar (som jag) över att ni inte bosatte er någonstans på vägen ;)btw ingrid har du haft några latinos slingrade runt dina ben ännu?2011-10-26 @ 19:36:42
Postat av: Mormor Lena

Hallå Julia!

Regn och blåst i södra Sverige, till helgen går vi över till vintertid och förkylda är vi. Ja, du hör, bara elände. Mycket annat roligt på gång. Maria och Stina firar fylledag på söndag, 4 nov åker jag till Karin (hon fyller ju år den 8) och 16 nov kommer Max hit. det ska bli roligt att rå om honom igen, han saknar nog sin storasyster.

Löste Allers A-korsord, där frågades efter Argentinablad = Presna. Något du läst? Intressant info om valet förresten.

Ni kommer väl att vara pepparkaksbruna vid hemkomsten men sola med måtta.

Kram från mormor Lena

2011-10-27 @ 00:07:09
URL: http://lasgringas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0