Santiago!

Flygresan var fruktansvart lang och efter en timme nar vi passerat Madeira funderade vi pa att hoppa av och vanda hem.
Men, nu ar vi har!

Forsta intrycket av Santiago var inte nagot speciellt men efter att ha gett staden lite tid sa ar den ratt mysig anda. Den framsta sevardheten har verkar dock vara vi - vart vi an gar vander sig folk efter oss och gapar. Verkligen.

Igar at vi middag pa en trevlig restaurang i bohemkvarteret Barrio Brazil som hette Galindo. Som vanligt blev det en del uppstandelse nar vi gick in, folk tittade och viskade. Mitt i maten kommer ett blombud med varsin rod ros till vart bord och pekade ut mot en stolt man pa gatan...
Pa vagen hem fran skrek Jennifer och hade fatt en glasbit i foten. Blodet forsade, men lakarteamet Gringas lindrade skadan ganska snabbt och Jennifer ar nu sa gott som aterstalld.

Trots att det var lordagkvall igar somnade vi som stockar klockan halv tio och sov till atta imorse da vi at en mysig frukost i solen och sen gav oss ut pa fard.
Lyckligtvis traffade vi en liten man, eller han traffade snarare oss, Bernardo. Han pratade oavbrutet och gav oss en del rad och tips pa vad Santiago har att erbjuda - bland annat Cerro Santa Lucía som ar en vacker park med et utkikstorn dar man ser hela staden. Fantastiskt, staden ar ganska ful men bergen i bakgrunden gor det hela fint.
Bernardo reagerade pa att fem ensamma "flickebarn" var ensamma ute i varlden och han sa:
- Om ni vore mina dottrar sa skulle jag kedja fast er.
Efter det latsades han orfila oss i luften. Han var en bra man.

Bernardo tipsade oss ocksa om en fiskmarknad dar vi hittade en billig restaurang. Alla utom Sofia bestallde Paila Marina, en skaldjurssoppa som sag ut som att man hade tagit en burk, sankt ner den i havet och dragit upp den och serverat. Linnea tyckte det var bra, vi andra tyckte det var daligt. Nu gar vi runt och rapar mariscos.

Imorgon ska vi aka till Valparaíso och Viña del mar for att fa oss lite sol och bad. Det ar trots allt ganska jobbigt har i hettan utan en strand.

/ Las Gringas

Bra schampo..


Kommentarer
Postat av: Maria Lundström

Nu har jag haft högläsning för Hilmer medan vi äter frukost. Ser fram emot uppdateringar varje morgon! Kram på er!!

Maria

2011-10-03 @ 09:00:02
Postat av: Anonym

Det där med kedja fast var en bra idé. Synd att man inte kom på den tidigare. /Göran

2011-10-03 @ 13:14:09
Postat av: Mamma P

Det var ju det jag sa! Ni fem tjejer är en anslående syn var och en för sig, och alla fem på en gång måste ju bara bli nästan för mycket. Bernardo verkar vara en hedersknyffel och ni livade säkert upp hans dag.Ja, och här hemma måste jag fajtas med smarttelefonen. Det gick ju inte att svara i den när det ringde! Var tvungen att stänga in den i ett skåp för att få tyst på den. Sen berättade en kollega att man DRAR knappen, inte TRYCKER HÅRT som jag gjorde.

2011-10-03 @ 19:12:58
Postat av: Mamma Susanne

Det där med kedja var ju inte så tokigt..kan man inte länka ihop er, då kommer ni inte ifrån varandra:-) Sofia, vad åt du? Du måste testa!!! Men jag håller med, det såg inte så gott ut

2011-10-03 @ 20:55:21
Postat av: Mamma Susanne

Den där Bernardo verkar vara en bra man, kedjor ingen dum idé:-) Sofia, vad åt du? Man måste ju testa du vet. Men jag håller med, det såg inte så aptitretande ut. Var rädda om er! Kram

2011-10-03 @ 21:26:14
Postat av: Mamma Susanne

Den där Bernardo verkar vara en rekorderlig man, kedjor, hm, ingen du idé. Sofia, vad åt du? man måste ju testa:-) Men jag håller med, det såg inte så aptitretande ut. Var rädda om er! Kram

2011-10-03 @ 21:28:45
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Mamma Susanne

Tjejer och alla ni andra som läser: För att undanröja alla funderingar, jag är inte knäpp, bara ovan. Skrev kommentar, men sedan syntes den inte på sidan, en till - likadant. ja, ja bättre en gång för mycket än ingen gång:-) Man lär så länge man lever.

2011-10-03 @ 21:50:18
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Los Navéros

Åh vad härligt det låter och kul att ni redan har kommit igång med bloggandet (vi väntat fortfarande på att en viss annan också ska ta tag i den saken) njut av solen här är det gråt och blött, kramar Ylva och Norah

2011-10-03 @ 21:56:39
Postat av: Mormor Lena

Skönt att det finns Bernardos också. Rätt så, pröva på nya maträtter, landets specialiteter, det är ju en del av resandets charm.

Fortsatt trevlig resa önskar mormor Lena

2011-10-03 @ 23:30:31
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och julianerna!Det vore synd att kjedja fast Er tjejer ni har säkert redan satt igång många härliga funderingar hos ddem ni har träffat. Härliga bilder och musik på bussen. Var det en hyllning eller ett "frieri" till er tjejer. Ha det fortsatt bra. Puss och kram från morfar

2011-10-07 @ 10:33:29
Postat av: Morfar Tor

Hej! Det verkar som ni har kommit in i livets goda blod,svett,tårar,tömd mage och längtan och nyfiken på god mat. Kolla om det finns på matsedeln "sopademorotatsi" (stavas säkert på annat sätt) med sötpotatis. Lycka till!

Puss och kram till Er alla.

2011-10-08 @ 10:11:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0