Tillbaks till Santiago!

Nu ar vi tillbaks i Chiles huvudstad. Vi har inte riktigt varit medvetna om storleken pa den har staden da vi mest hangt runt i bohemkvarteren i Bellavista, men i sjalva verket bor det cirka 7 miljoner chilenos har.


Jennifer och Julia ater empanadas fyllda med rakor, koriander och tomat i Viña del Mar innan avfard.


Vi bor pa ett nytt hostel, Bellavista, ganska nara det vi bodde pa forsta gangen har. I kvarteret  ligger de basta klubbarna och barerna sa igar gick vi ut och gav Santiago en chans att sla utelivet i Valparaíso. Klubben La Constitución kor mer europeiskt  an vad vi ar vana vid har och ett tag trodde man nastan att vi var i Stockholm. Men, det insag vi  snart att vi inte var da billigast och bast pa drinklistan var Pisco Sour, Chiles favoritdrink. Fem skedar florsocker, aggvita, citronkoncentrat och Pisco. Starkt pa alla satt. Fjong sager det!I borjan var det lugnt, helst vill chilenarna att man bestaller vid bordet och inte vid baren, sa det blir inte det har barhanget som vi ar vana vid. Men sen tog det fart!
En kille med bra engelska kom fram till bordet dar vi satt och sa:
"Ehm.. Julia from Stockholm?"
Julia tittade upp och sag fragande ut. Killen fortsatter och pastar att han traffat Julia forra hosten i Stockholm.
"Kommer du inte ihag mig?" fragade han lite stott. "Vi hanglade ju!"
Linnea sag hur Julia tappade hakan och hur hela hjarnan knakade efter nagot litet gnutta minne av den har mannen.Men, efter nagra olidligt pinsamma sekunder utbrast han:
"Hahaha I´m just kidding, you should have seen your face!"
Da har Jennifer som smygit sig ivag till baren avslojat Julias namn och nationalitet, den rackarn.
Samtidigt som det har hander blir vi attackerade av en kokainpaverkad lesbisk chilenska som for allt i varlden skulle dra hem nagon av oss. Synd for henne men hon lyckades inte.


Lamadjur och agare chillar i Santiago.

Dagen efter, idag, har vi varit utmattade av Piscon. Det forsta vi far hora nar vi kommer ner i lobbyn ar att ikvall vankas det Pisco Night! Vi sprang ivag i panik.


Frukten heter Chirimoya och har funnits pa alla menyer i nagot och vi har inte forran nu forstatt vad det ar.

Sa dagen har varit lugn, vi har hangt med belgaren Yannick som vi traffade i Viña del Mar, han bor i samma rum som oss nu har pa Bellavista. Han reser ensam och har en liten DVD-spelare med sig sa vi tog oss en valfortjant chillkvall intrangda i en sang, sex personer.Den har gangen i Santiago far vi inte lika mycket uppmarksamhet dar vi gar. Om det beror pa att vi nu umgas med en man eller pa grund av att vi inte har duschat pa fyra dagar aterstar att se. Vi ska duscha imorgon!

Imorgon ska vi flytta till ett hostel med swimmingpool. Synd att det ska regna.

Godnatt!!


Kommentarer
Postat av: Mormor Lena

Hej på er alla!

Av bilderna att döma så är ni välmående och det hörs som att ni har matnoja, men lev väl på allt det goda, inkl. drickat....

Så bra med en kille som bodyguard som omväxling till alla hundarna.

Har alla köpt tröjor? De ser ut att vara varma och sköna. Lama är ett härligt djur, skicka gärna fler bilder på detta nyttodjur. Men de spottar, va?

Kram från oss i Munka

2011-10-12 @ 11:12:52
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Göran

Ge Yannick jobb som permanent bodyguard.Vart åker ni härnäst?

2011-10-12 @ 20:22:32
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianerna!

Vem kan ungå att se fem härliga tjejer? inte tror jag att chilenarna vänder bort blicken från er.

Är det skillnad på matkulturen från olika städer (platser)? Fortsätt som Ni gör med matintresset så kan ni snart skriva en bok eller göra ett matprogram i TV.

Puss och kram från L-tjärn

2011-10-13 @ 09:51:31
Postat av: Mamma P

Julia, vilken snygg kofta! Ta hem den. Vad kostar en kofta? Finns HM i Chile och Argentina? Vad är motsvarigheten till Zara? Hur klär sig folk? Är det någon skillnad i klädstil mot Europa? Frågor frågor...

Oj, 7 miljoner invånare, det visste jag inte om Santiago. Drygt 17 miljoner i hela landet (gillar siffror så jag var tvungen att kolla upp det.)

Jennifer, jag skrattade gott åt ditt skämt! Mycket lyckat.

2011-10-13 @ 22:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0