Tanti

Hola!

Efter att ha hallt er lite pa halster med forts. foljer pa skydive-inlagget sa ar vi tillbaks med massa kul att beratta!

Nar vi skulle bli hamtade for att aka till flygfaltet ringde killen fran flygklubben och sa att vindarna var instabila och att vi var tvungna att avvakta. Jaha, tankte vi, vad gor vi nu da? Inte sa mycket egentligen, utan vi satt kvar och vantade pa att vindarna skulle reda upp sig. Tva timmar senare var det klart och Pablo, en typisk macho argentinare, kom och hamtade Julia, Sofia, Jennifer och Linnea i sin bil. Ingrid hade bestamt sig for att stanna hemma och mysa istallet. Hon ar en stark kvinna som ej faller for grupptryck.



Pa kvallen gick vi ut och firade vara bravader, hack i hal forfoljda av en skrytsam hollandare fran hostelet. Klubben hette Black Sheep, ett hippt stalle som paminde allt for mycket om Stockholms nattliv forutom pa en liten detalj. Man fick inte dansa "aggressivt". Vad det nu betyder, men nar Ingrid och Sofia dansade kom en vakt fram och sa No dancing!! Av nagon anledning blev det valdigt spannande att fortsatta da, sa nar resten kom tillbaks startade vi en liten danstavling som tillslut bestod i att dansa runt vakten. Vi blev nastan utslangda men valde att ga ut sjalva for att nattkaka lite klassisk Chorripan - Chorizo i brod med tusen tillbehor.



En halsning fran oss till Tango Hostel i deras tak.

Pa hostelet hade man berattat for oss om lite olika sma byar utanfor Córdoba och innan en manad i Buenos Aires kunde det kanske vara skont att fa lite lugn, sa igar tog vi bussen till byn Tanti, en timme fran Córdoba. Under sommarsasongen flyr manga Cordobeses staden och hyr stugor har, men vi hade last om det hippa Tanti Hostel och var installda pa det, trots att bokningsfunktionen lag nere pa deras hemsida. Nar vi kom fram var det nastan tomt pa folk i staden. Var ar alla? Vi begav oss till hostelet och mottes av en lite skum man som sa att det var stangt for renovering, men att om vi verkligen behovde rum sa skulle han kunna ordna nagot. Han visade oss ett obaddat, smutsigt rum i morker och vi kande att vi helst, helst inte ville bo har. Vi lamnade vara tunga ryggsackar och letade efter en mer passande boning och fann till var stora lycka ett billigt hotell precis vid floden - Sans Soucis. Dar bor vi, paret som ager hotellet med sin lilla son och en massa konstnarer som sitter och malar av floden pa dagarna.
Pa vag upp till centrum efter en valbehovlig vilostund insag vi att den har staden verkligen ar dod. En spokstad. En restaurang var oppen och dom serverade bara pizza. Jaja.
Vi gick hem och sov. I tolv timmar.

Tanti

Idag gick vi till ett vattenfall vid en flod, det var mysigt. Om man vandrar en timme langs floden kommer man till en stor naturlig pool. Vattnet ar ganska grumligt och det finns stora fiskar i, men det var skont att bada trots kylan.
Ikvall ska vi lana grillen och ha en egen asado!

/Las Gringas


Kommentarer
Postat av: Mamma Susanne

Hola Las Gringas!



Härligt att läsa om era bravader, även om man fick hjärtat i halsgropen, paragliding och fallskärmshoppning, hua! Se nu till att ta det lugnt i Tanti, stanna gärna några veckor:-)

Kramar från oss i Sumpan

2011-10-30 @ 12:24:01
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianer!

Vilken härlig grej med fallskärmshoppning Ni har gjort. Grattis !! Hur klarar Ni "gormetjejer" er med en enkel pizza, med er vana med olika sorter av läckerheter?(en pizza kan också vara god) Fina berättelser, men hur var själva fallskärmshoppet?? Fler äventyr vad blir nässta?

Puss och kram fån oss i L-järn.

2011-10-30 @ 18:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0