Viña del Mar

Hej finisar!
Direkt efter vi i forra blogginlagget skrev om att vi kande oss sakra har, rakade vi ut for nagot som bevisade motsatsen. Vi skulle till en katedral hogre upp pa berget och bestamde oss for att gena via en lang trappa. Nar vi gatt en bit upp for trappan blev vi omsprungna av en man som inte var uppseendevackande till en borjan. Tji fick vi! Halvvags upp for trappan marker vi till var fasa att mannen har stallt sig vid sidan av trappan och dragigt ner brallorna och haller ett stadigt grepp om sin "banana". Vi hade sett en blottare och reaktionerna var lite olika. Linnea och Ingrid skrek i panik och sprang, Jennifer stod kvar paralyserad, Sofia vande tvart utan ett ljud och joggade skrattandes nerfor trappan. Julia sa: "TA FRAM KAMERAN! Vi tar ett foto!"- allt for bloggen. (Till Julias forsvar hade det varit bra vid polisanmalan.)

 

Resten av dagen spenderade vi kringvandrandes pa stan med tva locals. Labradoren Labbe och Vallhunden Lasse, Pricken hangde ocksa med pa ett horn. Vi hade precis fatt lara oss utav en chilensk tjej att vi inte borde vara radda for gatuhundarna da de snarade skyddar oss an ger oss rabies. Alltsa var vi valdigt glada over vara nyvunna vanner. Tills Labbe rullade sig i hastbajs, da var det bara vapendragarna Jennifer och Ingrid kvar.

 

Det var fler an blottaren och hundarna som uppskattade oss. En turistande chilensk klass i 15arsaldern sag oss och skrek: "I love you, the hottest, call me, facebook? skype?" och avslutade med klassikern "Goodbye my love!".
Det later som att vi gjorde mycket den har dagen men vi tog det lugnt for att orka med kvallsaventyr. Det borjade daligt men slutade bra. Vi hade blivit rekommenderade en vegetariansk restaurang som heter Ritual. Vi bestallde vin mixat med frukt, burritos och en ostbricka. Att fa maten tog hundra ar och vi fick sedan maten med tio minuters mellanrum. Det var mest bara skit alltihop. Vi blev sura och gick hem for att dricka vart tiokronorsvin.

Natten i Valparaìso var haftig. Pa en bar traffade vi studenter som tog oss till en universtitetsfest pa klubben El Huevo. Dar hade vi sa galet kul. Vi har ont pa olika stallen efter det latinska traningspasset, alltsa dansen.
Idag mar vi som vi fortjanar. Vi lamnade var lagenhet kl 11 och tog bussen till grannstaden Viña del Mar. Hela dagen har i princip handlat om att hitta ett stalle som serverar churros. Det slutade med att vi vallfardade over hela stan till en giganstisk galleria med massor av fet, onyttigt snabbmat. Churrosorna var overskattade men vi fick bra motion pa vagen dit.

Vad man an gor har blir nagot extra. Pa bussen pavag hem till lopphostelet steg det pa en riktig hiphopkille som improviserade ihop en galen lat till sin lilla bongotrumma. Manga rader handlade om oss. Dock misstanker vi starkt att en rad sa: "De blonda utlanningarna ar dock fulare an chilenskorna pa bussen." (Vilket man ser har pa bilden.) Klicka pa lanken och tolka sjalv!

 

// Las Gringas

 


Kommentarer
Postat av: Mormor Lena

Hallå!

Tacksam att vi slipper se "bananmannen". Oj, sån massa hundar, det hade jag inte klarat med min hundskräck.Men det är ju bra om de kan vara era bodyguards.

Det har snöat i norra Sverige och i södra S. blåser och regnar det.Typiskt höstvädet. Njut av sol och värme där ni är.

Kram från mormor Lena

2011-10-07 @ 17:20:50
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Julia

Oj! Vi som har legat och solat hela morgonen. Ta hand om dig mormor!

2011-10-07 @ 17:59:52
Postat av: Mamma P

Mjau på er, men var är rabieshundarna då? Och varför vill gatujyckarna hänga med er?

Hoppas att ni inte helt sunkar ner er och bara äter churros och burritos. Vi läsare förväntar oss en skildring av argentinska biffar när ni kommit över gränsen, och kanske det vankas någon asado framöver?

2011-10-07 @ 22:20:59
Postat av: malin gustafsson

alltså en hiphop kille med bongotrumma, det är fan bara i chile man kan se en sådan. haha! fler filmer !!!!!!!

2011-10-08 @ 17:27:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0