Don't cry for us Argentina

Kara bloggen.

Del tva pa Sydamerikaresan ar sa gott som avklarad. Imorgon lamnar vi Buenos Aires och fortsatter var resa till Colonia del Sacramento i Uruguay. Ja, vi vet att vi sa att vi skulle aka idag, tisdag, men igar ringde varden och fragade vilken tid pa onsdag vi ville checka ut. Vi hade tagit fel pa dag, saklart. Borjar ni kanna igen monstret? Buenos Aires har levt upp till vara forvantningar om att vara en riktig metropol. Vi hade dock blivit varnade for bade ficktjuvar, vald och allman galenskap. Som tur ar har vi inte sett sa mycket av det har forran till nagra dagar sedan... Julia, Linnea och Sofia hade spenderat dagen i hettat pa Jardin Zoologico i Palermo. Ett mycket mysigt zoo med manga djur som gick runt losa pa omradet och aven en del exotiska djur som vi aldrig sett forut. En toppendag helt enkelt framtill tunnelbaneresan hem.




Den har blandningen av kanguru, kanin och get heter Patagonsk mara, fett sot!


Subten i Buenos Aires ar ofta fullpackad. Det ar varmt och svettigt och ont om sittplatser. Efter att ha akt nagra stationer hors ett tjut fran Sofia och hon drar ut Linnea och Julia precis innan dorrarna ska stangas. Vi springer allt vad vi kan utan att riktigt veta varfor. Springandes flasar Sofia fram att hon blivit ficktjuvad och att tjuven springer en bit framfor oss. Vi foljde efter honom i tre kvarter men gav upp och lat honom behalla de 40 pesos, lappstift och pillerkarta som funnits i Sofias planbok. Arga och annu svettigare gick vi ner i tunnelbanan igen och akte hem.

Som sagt har vi trivts valdigt bra i Buenos Aires. Till skillnad fran Chile har vi har varit otroligt nojda med maten. Som mest har bestatt av kott. Alla asados har tagit oss till sjunde himlen. Nar vi kom hit var Julia den enda riktigt blodtorstiga kottalskaren, efter en manad i Buenos Aires har alla utom vegetarianen joinat kottklubben. I sondags gick vi till en kand kottrestaurang som funnits sedan trettiotalet, Desnivel i San Thelmo. Dar ater man kott. Helt underbart kott. Men trots att vi hade hort sa mycket gott om restaurangen och att de skryter med sin kottkunskap sa fattade de inte att raw betyder megablodig. Vi blev alla ordentligt besvikna nar vara kottbitar var nastintill valstekta nar de enda vi ville ha var blod.


En kvall under club week larde Jennifer kanna Patricio som gav oss vipband pa klubben Crobar. Han bjod aven in oss att ata middag pa hans jobb foljade dag. Gratis middag har en backpacker inte rad att tacka nej till. Vi skulle till hiphopklubben Araoz efter middagen och kladde for en gangs skull ner oss for att smalta in (las: smutsiga gympaskor, shorts och t-shirt). Det var dock ett rejalt misstag. Vi tog taxin ett kvarter till sushirestaurangen L'abeille dar Patricio jobbar. Vi gick ner for en leopardkladd trappa ner till den helt klart lyxigaste restaurangen vi varit pa under hela resan. Det blev en smarre chock. Vi blev hanvisade till baren och valkomandes med ett glas champagne, ett glas som fylldes pa under hela kvallen. Vi blev serverade olika ratter, bade fisk, sushi och kott. Och sa annu mer champagne. efter ett tag borjade vi fundera pa vad vi gjort som fortjande det har men insag strax att det var fler an vi som fick samma behandling. Barutrymmet var fullt av unga turistandes tjejer drickandes champagne. Vi var skyltdockor. Nar en sextioarig man kom fram och borjade ragga bestamde vi oss for att dra. Lite acklade, mycket nojda men tyvarr fortfarande hungriga pagrundav de sma och lyxiga portionerna tryckte vi i oss varsinn sandwich pa Shellmacken. Klockan var val runt ett och som ni vet gar man ut tre har sa for att fordriva tiden begav vi oss pa forfest hos Jennifers andra kompis, Ariel. Han visade sig bo pa trettiofemte vaningen i ett fladigt hus i Palermo. Men nar vi kom in genom dorren var vi inte de enda tjejerna dar. De tre argentiska killarna hade aven bjudit in sex brasilianska tjejer, uppkladda till tusen. Ateringen kande vi oss som ett gand smutsiga backpackers, fast det kanske ar det vi ar. Men de var trevliga, tjejerna lovade att ga ut med oss i Sao Paolo, som vi inte ska aka till. Vi tackade dock nej till erbjudandet att folja med till en lyxklubb. Vi valde att svettas natten land pa Araoz istallet, dar vi hor hemma.



Igar var vi i den japanska tradgarden. Efter tio minuter borjade det regna och vi spang hem.


Duktiga som vi ar har vi inte haft nagra fester i var lagenhet, framtill igar. Nar vi fick en extra kvall kunde vi inte halla oss. Vi bjod in ett gang argentinska killar som vi traffat pa Araoz och dok upp i var dorr med en flaska Fernet. Klassiskt. De var lite for knappa for var smak. Kvallen slutade med att vi jagade kackerlackar, pajade en glashylla, slangde ut killarna hals over huvud och tog en taxi till kott. Nu haller vi tum,marna for att hyllan inte upptacks och gar pa depositionen. Hoppas inte hyresvarden laser var blogg.




Kackerlacksjakt.


Nej, han har ingen troja.


Fest hos Las Gringas.

Om sanningen ska fram har vi varit oekonomiska backpackers i Buenos Aires men det har det varit vart. Vi har haft en underbar manad i en underbar stad med ar nu taggade pa att resa vidare.




Puss och kram, vi saknar er. 


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jag tyckte köttet var underbart!!

2011-11-29 @ 23:51:20
Postat av: Mamma Susanne

Hej Las Gringas!

Hur har ni det i Uruguay? Här hemma börjar det bli riktigt kallt, mörkt och faktiskt lite småmysigt med advenststjärnor, ljusgirlanger, julkalender etc. Det är snart jul, märker ni av det därnere i södern? Var kommer ni att tillbirna julafton? Ni får väl fixa lite julstämning....eller inte. Ha det så gott! Kram från Sumpan

2011-12-04 @ 20:35:15
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: Sofia

Vi har det bra! Men jag saknar i alla fall juletiderna som inte existerar har riktigt... Pa julafton kommer vi vara nagonstans i Brasilien, vet inte vart an. Hoppas ni har det bra, saknar er. Puss

2011-12-05 @ 17:25:42
Postat av: Mamma P

Gullig Mara! Och fina skalbaggar.

2011-12-07 @ 21:08:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0