Bra luft

Om vi var betagna av Buenos Aires harlighet forra inlagget sa ar vi upp over oronen foralskade nu.
Staden sjuder av liv, det ar sa latt att knyta kontakter och det finns alltid nagonting att gora.

Senast vi skrev sa vi att vi skulle ga pa tangoshow i San Telmo. Det gjorde vi inte, vi akte till Palermo och at
middag pa en skandinavisk restaurang som heter Olsen. Trots att varken agarna eller kockarna kommer fran nagot skandinaviskt land sa har dom lyckats mycket bra, bade med meny och inredning.
Vi satt pa innergarden dar man planterat bjork, tall och ronn och langst upp narmast taket inne i lokalen satt en stor malning av en riktig bamsebjorn. Fint.
Till forratt kunde man bestalla smorrebrod med vodkasnapsar, men vi klarade oss bra med Biff Rydberg och vit lax med appelsallad som varmratt.Linnea pa Olsen i Palermo

Nar vi var klara med maten var klockan efter tolv och uppkladda i vara finaste partystassar gick vi till klubben Kika som ligger i narheten.
Ett ganska pakostat stalle med LED-skarmar som lyser pa vaggarna, vakter i varje horn men inte en endaste liten kotte pa dansgolvet. Vi gick snart darifran, men stoppades av agaren som forklarade att argentinarna gar ut kl 2-3 och att vi var for tidiga.
Han forsokte fa oss att stanna kvar genom att locka med champagne, men trotta som vi var tog vi en taxi hem istallet. Dock med ett varsitt VIP-kort i handen till nasta gang.
Vi lyckades hitta en taxi som ville kora oss fem i samma bil. Chaufforen ringde stolt sina kollegor och skrot om att han korde de fem vackraste svenskorna i varlden i sin bil. Vi fick hans kort ocksa.Ar man streetsmart sa lar man sig tango pa gatan


Dagen efter, i fredags, tog vi det lugnt. Vi motte upp Malin Malm, en dotter till Linneas mammas kompis som ar utbytesstudent har i Buenos Aires.
Hon hade planerat att visa oss runt i Palermo men oturligt nog sa sporegnade det och vi tog skydd inne pa ett cafe och fick hora pa hennes historier om staden.
Nar det verkade klarna upp gick vi ut igen, men overraskades snart av annu mer regn sa vi tog bussen till Evita Peron-museet. Det var ganska litet men mysigt och det mest givande var att se hennes gamla balklanningar.


I vintras under en galen utekvall i Stockholm larde vi kanna nagra killar fran Buenos Aires som laste pa KTH - Alan, Nicolas, Claudio och Ramiro.
Det ar ju alltid bra att kanna lite locals, sa vi skrev ett mejl till dom och fragade om de hade lust att ta oss till nagot trevligt stalle.
Det ville dom saklart, de saknar tydligen Stockholm valdigt mycket, sa vi mottes upp pa ett stalle som heter Shamrock.
Happy hour till klockan tolv = tva ol for 25 svenska kronor sager man inte nej till och det blev en mycket lyckad kvall.
En liten reflektion: Tank egentligen hur fantastiskt det ar att man traffas en gang i Stockholm och sedan massa manader senare kan motas upp i Buenos Aires.


Linnea och Nicolas pa Shamrock


Ramiro, Nicolas, Alan och tjejerna 


Nicolas, Julia och Alan

Vi kom hem klockan alldeles for sent dagen darpa, eller kanske tidigt eftersom klockan var sju pa morgonen.
Ingrid var arg for att hennes karta var borttappad, Julia och Linnea var hungriga som djur och alla var trotta.
Vi sov som stockar fram till tva och upptackte att frukostbrod och palagg var slut av nagon konstig anledning...
Linnea och Julia fick ga ut och handla frukost och kom hem med en grillad kyckling som vi satte i oss.

  


Det har var i lordags och Klockan sex hade vi bestamt traff med Facundo pa Plaza de Mayo for att ga och se prideparaden. Facundo ar en kille som kom till Julia och Sofias restaurang i Gamla stan i somras och han ville traffa oss har.
Han ar fran Buenos Aires men kunde lika garna vara fran Dalarna, lintott som han ar. Prideparaden var riktigt bra.
Folk var utkladda overallt och det var gladje i luften hela kvallen. Paraddeltagarna tog tillfallet i akt for att uttrycka sina asikter och det mest framgaende budskapet, forutom fri karlek, var ratten till laglig, saker och gratis abort.
Efter att vi tagat runt ett tag gick vi och at Parillada pa en restaurang. Det ar en grilltallrik med flaskkott, revbensspjall, kyckling, chorizo, njurar och tarmar. Var guide Facundo tvingade oss att prova de tva sistnamnda. Ingen hit.

Julia, Facundo och Jennifer pa pride


Laglig abort!!

 
Partypeople

Allt kott fick oss att somna tidigt, sa pa sondagsmorgonen kunde vi ta oss upp i god tid for att ga pa marknaden i San Telmo. Det var folk overallt, mestadels turister men aven lite tangodansare har och var.
Efter att vi shoppat pa oss lite vaskor, smycken och andra fina fynd traffade vi en svensk-argentinare som sa at oss att absolut inte kopa nagot i San Telmo, for utanfor Buenos Aires finns tydligen en gigantisk marknad med battre grejer for en tredjedel av priset.
Vi gick rakt i turistfallan.
Pa kvallen blev vi hamtade av Nico, annu en argentinare vi lart kanna i Sverige under hans utbyteshalvar, och han tog oss med till en bar med sina kompisar.
Han larde sig svenska under sina sex manader i Stockholm och han mer eller mindre avgudar Sverige och hur allt fungerar.
Helt plotsligt har vi en massa argentinska killkompisar, vi ska se till att lara kanna lite tjejer ocksa sa blir samlingen komplett! Det ar dock av nagon anledning svarare..
Middag i var mysiga lagenhet

Imorse kom Yannick, var gamle belgare, till var lagenhet och vi gick och at empanadas tillsammans. Ikvall ska han aka till Iguazu-vattenfallen och nu skiljs vara vagar och vi kanske inte kommer traffa honom mer. Sant ar livet.Yannick och empanadas

Ikvall ska vi pa nagon slags folkfest med Malin, det ska bli roligt.

Ha det bra!

/ Las gringas

Dagens spanskalektion:

No tengo mango = Jag har inte mango (Jag har inte en spänn)


Kommentarer
Postat av: Mamma Susanne

Jag vill också till Buenos Aires!!!! Blir så avundsjuk. Kul att ni har har kontakt med känningar från Sverige. Misteln är ett bra place att knyta kontakter på, eller hur? Nyfiken på lägenheten, kan ni inte visa några foton?

Spenderat helgen i Skillinge, härligt!! Kram från Lasse, Susanne och Kasper, Mjau.

2011-11-07 @ 23:10:54
URL: http://lasgringas.blogg.se/
Postat av: mamma p

Världen är en stor by. Och ni är sociala genier. Och er blogg gör mig på gott humör. Får första pris av mig. Motivering: för att ni levandegör, för att ni knyter ihop den lilla världen med den stora världen.

2011-11-08 @ 09:55:13
Postat av: Moster Karin

Vi blir både hungriga och sugna på att resa samt att vara 20 år igen. Sagt av moster Karin som idag fyller dubbelt upp och ær proppmætt efter flera portioner løksoppa och som strax ska resa med Martin till fotbollsmatch i byn. Karin kør hårt med mig , en timmas tur varje morgon på Landåsen. Sedan får jag frukost.Vædret ær milt och grådisigt=typiskt sunnhordlandklimat.

Kram från Stord/mormor lena

2011-11-08 @ 16:33:15
Postat av: Julia

Susanne! Lägenhetsbilder kommer, vi måste bara städa först hehe! Mjau!Mamma, vad poetisk du är.Grattis till Karin! Hälsa alla på stord, jag känner att det är dags för Norge när jag är klar här. Fortsätt så mormor, ha det bra!

2011-11-09 @ 16:20:06
Postat av: Malin

Vart e alla hunkmunkar?

2011-11-10 @ 13:43:08
Postat av: Ylva, Lasse och Norah

Hej

Vad roligt det är att läsa er blogg. Vi skrattar och är avundsjuka på en och samma gång! Tack gulliga Linnea för ditt vykort som kom fram idag. Vi blev jätteglada.

Här hemma är det en vidunderlig höst med sol, dimma och värme, men tomt i huset utan några stora ungdomar. Sköt om er och fortsätt att erövra världen. Kram Navérs

2011-11-10 @ 21:44:54
Postat av: Lena Li

Jag sitter här i soffan och myser i min alpacatröja. Ni är så härliga och er livsglädje och entusiasm smittar verkligen av sig. Ni lyser upp novembermörkret! Toklängtar emellanåt men ler åt att ni tycks ha så mycket roligt för er. Kul att ni fått kontakt med Malin. Hennes moster Fredrika och jag är nära vänner. Kramar från Trollbäcken till alla er fina tjejer.

2011-11-10 @ 23:54:07
Postat av: Morfar Tor

Hej Julia och Julianer!

Hoppas att den EU-marknaden "No tengo mango" inte har nått er.Undrade var de härliga måltiderna tagit vägen?,men nu känner jag igen berättelserna (upplevelserna) igen.Mat dryck och kompisar, väntar ivrigt på nya berättelser. Var rädda om Er!!!

Puss och kram från morfar.

2011-11-11 @ 16:30:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0